Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2021

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Tarafından 748. Vuslat Yıldönümünde "Mevlana" Paneli Düzenlendi

Moderatörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete’nin yaptığı programa konuşmacı olarak Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Prof. Dr. Osman Ünlü ve Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sarıkaya katıldı.

Panelde ilk söz alan isim Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sarıkaya oldu. Sarıkaya konuşmasında Mevlana döneminde Anadolu’nun sosyal, siyasi ve ilim ortamına dair bilgiler verdi. Sarıkaya ayrıca, tasavvufun Türk kültürü üzerine etkilerinden bahsetti.

Panel Prof. Dr. Osman Ünlü’nün konuşması ile devam etti. Ünlü konuşmasında Mevlana hakkında tamamlayıcı bilgiler verdi. Mesnevi ve ney hakkında detaylı bilgi veren Ünlü, neyin kendisini nasıl anlattığında da değindi. Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.