Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2024

Gösterim: 115

Hemşirelik Programı Amacımız

Hemşirelik Programı Amacımız;

Hemşirelik lisans programının amacı birey, aile, toplumun sağlığının korunması,  geliştirilmesi ve sürdürülmesi, hastalık durumunda tedavi ve rehabilitasyonun sağlanmasında  bütüncül bakım verebilen, bu amaçla problem çözme,  karar verme ve  liderlik becerilerine sahip, etkili iletişim kurabilen, ekip çalışmasına, değişim ve yeniliklere duyarlı, yaşam boyu öğrenmeyi benimseyen,  bilimsel, yasal ve etik düzenlemeler doğrultusunda çağdaş rol ve sorumluluklarını yerine getirebilen, kültürel değerlere saygılı eğitici, araştırıcı, yönetici ve uygulayıcı hemşireler yetiştirmektir.

 

Bu amaç doğrultusunda;

P.A1: Mezunlarımız, hizmet verdiği alanlarda bilimsel gelişmeler, yasal ve etik düzenlemeler doğrultusunda rol ve sorumluluklarını yerine getirir.

P.A.2: Mezunlarımız, kültürel değerleri dikkate alarak birlikte çalıştıkları ekip üyeleri ve hizmet verdikleri bireyler ile etkili iletişim kurarak işbirliği içinde çalışır.

P.A.3: Mezunlarımız rol ve sorumluluklarını yerine getirmede ve kişisel ve mesleki gelişimlerini sürdürmede yaşam boyu öğrenmeyi benimser. 

 

Başarım göstergeleri

  • Mezunların % 70’i ilk 2 yıl içinde hemşire olarak istihdam edilir.
  • Mezunlarımızdan yöneticileri,  birlikte çalıştıkları ekip üyeleri ve hizmet verdikleri bireylerin  memnuniyetleri iyi düzeydedir. 
  • Mezunların %20’si kişisel ve mesleki gelişimleri için eğitim, kurs, sertifika programı, sempozyum, konferans vb. etkinliklere katılır.
  • Mezunların, % 5’i bilimsel araştırma veya projelere katılır.
  • Mezunların %15’i lisansüstü programlara başvuru yapar.