Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2021

Gösterim: 464

“Seminer Sunumları-2021” etkinliklerinin ikincisi gerçekleştirildi

Sosyal hizmet ana bilim dalı tarafından planlanan “Seminer Sunumları-2021” çevrimiçi akademik etkinliklerin ikincisi 7 Mayıs 2021 günü gerçekleştirildi. Yüksek lisans öğrencilerinin çalışmakta oldukları ya da hazırladıkları tez önerilerine ilişkin sunumlarına sosyal hizmet bölümü öğretim elemanları, yüksek lisans öğrencileri ve lisans öğrencileri katıldı.

Kübra DERTLİ, Dr. Öğr. Üyesi Adem BÖLÜKBAŞI danışmanlığında çalışmayı planladığı “Boşanmış Ebeveyne Sahip Bireylerin Aile Olgusuna Bakış Açısı ve Eş Seçim Kriterleri” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Boşanmış ebeveyne sahip bir bireyle bir görüşmesinde “insan doğar, gelişir ve ölür” deyişinin “insan doğar, gelişir, evlenir, boşanır ve ölür” gibi ifade edilmesinden de hareketle; bu bireylerin aile olgusuna bakış açılarının ve eş seçim kriterlerinin tespiti ve sonrasında sosyal hizmet bağlamında değerlendirilip öneriler geliştirmek olduğunu belirtti.

Leylicem SEÇGİN, Doç. Dr. Kevser TARI SELÇUK danışmanlığında çalışmayı planladığı “Kadın Sağlık Çalışanlarında Toplumsal Cinsiyet Rollerine İlişkin Tutumların İş-Aile-Yaşam Çatışması İle İlişkisi” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Amacının da kadın sağlık çalışanları üzerinden toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin tutumların iş-aile yaşam çatışması karşısında örgütlere, aileyi bir bütün halinde ele alan sosyal hizmet bakış açısıyla aile dostu politikalar geliştirmesi yönünde öneriler geliştirmek olduğunu belirtti.

Turhan ARSLAN, Doç. Dr. Kevser TARI SELÇUK danışmanlığında çalışmayı planladığı “Gençlik Merkezi Faaliyetlerine Katılan 18-29 Yaş Gençlerde Serbest Zaman Tatmin Düzeyinin Sosyal Sorun Çözme Becerileri İle İlişkisi” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Etik kurul ve kurum onayını almış olan araştırmanın, gençlik merkezleri tarafından gençlere sunulacak serbest zaman etkinliklerinin planlanmasına ve beraberinde toplumsal refah için gençlerin sosyal sorun çözme becerilerinin arttırılmasına yönelik sektörler arası işbirliği ile girişimlerin planlanmasına katkı verme amacını taşıdığını bildirdi.

Tolunay BAYRAKTAR KAYACI, Doç. Dr. Recep YILDIZ danışmanlığında ve Trabzon İli örneğinde, 2011 yılı sonrasında Türkiye’ye göç eden Suriyelilere geçici koruma statüsü ile sunulan kamusal sosyal yardım uygulamalarını tez konusu olarak önereceğini belirtti. Beklentileri karşılaması açısından sosyal yardımların değerlendirilmesi amacı ile yürütmeyi planladığı “Geçici Koruma Kapsamında Türkiye'de Yaşayan Suriyelilere Sunulan Kamusal Sosyal Yardımların Etkinliği Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi.

Son olarak Zeynep ALTUN, Doç. Dr. Recep YILDIZ danışmanlığında çalışmayı planladığı “Köy Okullarında Okul Sosyal Hizmeti İhtiyacı Üzerine Bir İnceleme: Erzincan Örneği” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Çalışma sonrasında köy öğretmenlerinin tecrübe ve düşünceleri üzerinden, köy okullarındaki öğrencilerin yaşadıkları sorunları görünür kılarak çözüm ve hizmetler bağlamında sosyal politikaları harekete geçirmek ve yeni politikaların geliştirmesi yönünde öneriler geliştirmek olduğunu belirtti.

Katılımcıların katkı veren önerileri ve başarı dilekleriyle seminer sunumları tamamlandı.

 


Fotoğraflar