Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2022

Gösterim: 828

Bölüm Başkanının Mesajı

Değerli Öğrenciler,

 

Basitten karmaşığa evrildikçe, girift bir yapıya bürünmüş bireysel ve sosyal sorunlar, bireylerin kendini gerçekleştirmelerini ve toplumların sosyal refah içinde yaşayabilmelerini zora sürer. Çözüm arayışları, sosyal hizmet disiplin ve mesleğini ortaya çıkarır. Sosyal hizmet insanı, insan onurunu ve insanî değerleri odağına alan uygulamalı bir disiplindir ki profesyonel elamanlara ihtiyaç duyar. O nedenle mezunları kamuda, özel sektörde ve uluslararası ve ulusal sivil toplum örgütlerinde, uygulamacı, yönetici, akademisyen olarak görev alabilmektedirler. Dolayısıyla sosyal hizmet eğitim süreci, profesyonel eleman adaylarını amacına ulaştıracak müfredatla ve nitelikli kadrosuyla buluşturmak durumundadır.

Kuram ve uygulamalarıyla içeriği zengin müfredat ve nitelikli kadrosu ile ilk defa 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alan bölümümüzde sizleri heyecan ile beklemekte idik. Ancak, 2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 pandemisi nedeniyle oluşan sosyal koşullar, insanları yeni bir yaşam biçimine mecbur bıraktı. Epidemik toplum, bir hjjyen toplumuna, kaygı ile birlikte sosyal mesafe temelli bir topluma dönüştü. Elbette eğitim de değişen koşullara uygun olarak düzenlendi, uzaktan çevrimiçi/online eğitime yöneldi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi de yeni öğretim düzenine hızla uydu; derslerini uzaktan öğretim yoluyla başarılı bir şekilde tamamladı. Pandemi sürecinde gelinen aşama ile birlikte 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren derslerimiz yüz yüze öğretim yoluyla verilecektir.

Tehlikeli salgın sürecinin bir an önce tamamen bitmesi; yalnızlaşan bireye sosyal ağ açma ya da kendi kendilerine kapanmış insanları insanî dokunuşla buluşturma, komşuluk/akrabalık ilişkilerini yeniden canlandırma, kimsesizlerin kimsesi olma yolunun güven temelinde ve daha kuvvetle insanlara kendini sunması dileğim ile birlikte;

Toplumsal sorunlara duyarlı, insana hizmette kararlı ve gönüllü olarak tercih eden yeni kayıtlı öğrencilerimize HOŞGELDİNİZ diyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

 

Doç. Dr. Recep YILDIZ

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı