Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2022

Gösterim: 464

"Seminer Sunumları-2022" etkinlikleri başladı

Sosyal Hizmet Anabilim Dalı tarafından planlanan “Seminer Sunumları-2022” çevrimiçi akademik etkinliklerinin ilki 13 Mayıs 2022 günü gerçekleştirildi. Yüksek lisans öğrencileri çalışmayı planladıkları tez önerilerine ilişkin sunumlarını yaptılar. Programa Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanları, yüksek lisans öğrencileri ve lisans öğrencileri katıldı.

 

Yüksek lisans öğrencisi Cengiz TAVUKÇU, Dr. Öğr. Üyesi Fikri KELEŞOĞLU danışmanlığında önermeyi planladığı “Sosyal Hizmet Kuruluşlarında Çalışan Personellerin İş Monotonluğu ve İşe Bağlı Gerginliğinin, İşten Ayrılma Niyeti ile Fiziksel/Zihinsel Semptomlar Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi: Çanakkale İli Örneği” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, amacı ve önemi hakkında bilgiler verdi. Tezin amacının aşırı iş yükü ve sürekli tekrar eden iş rutinleri gibi sebeplerden dolayı, sosyal hizmet kuruluşlarında çalışan personellerin iş monotonluğu ve işe bağlı gerginliği ile işten ayrılma niyeti arasında ilişkiyi ortaya koymak ve bu sebeple ortaya çıkan fiziksel ve zihinsel belirtileri belirlemek olduğunu ifade etti.

 

Yüksek lisans öğrencisi Münire AKYÜZ de Dr. Öğr. Üyesi Fikri KELEŞOĞLU danışmanlığında önermeyi planladığı “Roman Topluluklarında Kendini İfade Biçimi Olarak Müziğin Yaşam Doyumuna Etkisi: İzmir Tepecik Örneği” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, amacı ve önemi hakkında bilgiler verdi. Araştırmanın amacının, Roman topluluklarında “ekmek parası” ve “hayat biçimi” gibi tanımlamalarla bir bakıma kendini ifade etme aracı haline gelen müzik ile yaşam doyumu düzeyleri arasındaki ilişkiyi ortaya koymak, müziğin iyileştirici ve destekleyici etkisine vurgu yapmak olduğunu belirtti. 


Fotoğraflar