Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2021

Gösterim: 407

“Seminer Sunumları-2021” etkinliklerinin yedincisi gerçekleştirildi

Sosyal hizmet ana bilim dalı tarafından planlanan “Seminer Sunumları-2021” çevrimiçi akademik etkinliklerin yedincisi 4 Haziran 2021 günü gerçekleştirildi. Yüksek lisans öğrencilerinin çalışmayı planladıkları tez önerilerine ilişkin sunumlarına sosyal hizmet bölümü öğretim elemanları, yüksek lisans öğrencileri ve lisans öğrencileri katıldı.

Vusala MAMMADOVA, çalışmayı planladığı “Uluslararası Öğrencilerin Yaşadıkları Kültürel Şokun Akademik Başarıları Üzerindeki Etkisi: Sakarya Üniversitesi Örneği” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Çalışmada amacının, uluslararası öğrencilerin yaşadıkları kişisel uyum, sosyal (boş) zaman değerlendirme, geldikleri ülke ile eğitim aldıkları ülkenin kültürü arasındaki farklılık, eğitim aldıkları üniversitede kendi ülkesinden yakın çevresinin olup olmaması ve üniversitelerinde sosyal açıdan sunulan aktivitelerin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamaması ile akademik başarıları arasındaki ilişkiyi incelemek olduğunu belirtti.

Enes APAYDIN, çalışmayı planladığı “STK Gönüllülerinin Afetlerde Uyguladığı Sosyal Hizmet Faaliyetleri: Elazığ Depremi Üzerinden Bir Araştırma” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Deprem sonrası geliştirilen sosyal hizmet politika ve uygulamalarının sivil toplum kuruluşları çalışmalarından kopuk olmasından hareketle, çalışmanın Türkiye’deki mevcut durumu Elazığ depreminde görev almış gönüllü STK çalışanlarının deneyimlerini bir araya toplayarak afet ve acil durumlarda sivil toplum kuruluşlarının sosyal hizmet çalışmalarında daha görünür hale gelmesi amacını taşıdığını belirtti.

Büşra ŞİŞMAN, çalışmayı planladığı “Sosyal Medya Bağımlılıklarının Aile Sistemine Olan Olumsuz Etkilerinin Sosyal Hizmet Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Sağlıklı aile yapılarının sağlıklı toplumun temelini oluşturduğu düşüncesinden hareketle çalışmada amacının sosyal medya bağımlılığın aile içi iletişime olumsuz etkilerinin ön plana çıkarılması, aile içi yüz yüze iletişimi arttırarak sağlıklı aile yapılarının güçlendirilmesi olduğunu belirtti. Dolayısıyla toplumun yapı taşını oluşturan aile sisteminin biyolojik, ekonomik, sevgi, koruyucu, toplumsallaştırma, eğitim ve boş zaman değerlendirme gibi fonksiyonlarının sürdürülebilirliğinin sağlanmasını hedeflediğini dile getirdi.

Ahmet ELAHMET, çalışmayı planladığı “Türkiye’de Hayvan Hakları ve Sosyal Hizmet” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi ve önemi hakkında bilgiler verdi. Çalışmasında sosyal hizmetler ve hayvan hakları ilişkisiyle ilgili bir literatür taraması yapacağını ve ardından nitel yöntem kullanarak hayvan hakları sahasındaki ihtiyaçları tespit edeceğini belirtti. Araştırmada bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarında faaliyet gösteren aktivistler ve görevlilerle görüşerek sosyal hizmet ve hayvan hakları ilişkisiyle ilgili deskriptif (betimleyici) bir analiz yapacağını ifade etti.

Son olarak Muhammet Can SAFİ de, çalışmayı planladığı “Sosyal Hizmet Merkezlerinde Çalışan Meslek Elemanlarının Sosyal Hizmet Merkezlerinde Verilen Hizmetler Hakkındaki Görüş ve Önerilerinin İncelenmesi” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Sosyal hizmet merkezlerinde sosyal bilimlerin farklı alanlarından mezun olan profesyonellerce verilen hizmetlerin yine bu hizmet sağlayıcısı farklı disiplin üyeleri tarafından nasıl değerlendirildiğini tespit etmek suretiyle çalışmanın; farklı sosyal bilim eğitimlerinden mezun meslek elemanlarının sosyal hizmet disiplin ve mesleğine katkılarını ve aldıkları eğitimlerini uygulama alanında dönüştürürken ne gibi zorluklar yaşadıklarını ortaya çıkarmak amacını taşıdığını belirtti. Katılımcıların katkı veren önerileri ve başarı dilekleriyle seminer sunumları tamamlandı.


Fotoğraflar