Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021

Gösterim: 509

“Seminer Sunumları-2021” etkinliklerinin beşincisi gerçekleştirildi

Sosyal hizmet ana bilim dalı tarafından planlanan “Seminer Sunumları-2021” çevrimiçi akademik etkinliklerin beşincisi 28 Mayıs 2021 günü gerçekleştirildi.

Gizem ÖZEN, çalışmayı planladığı “Tekstil Fabrikası Çalışanlarının Mesleki Emek Yoğunluğu ve Sağlıksız Çalışma Koşullarının Aile İlişkileri Üzerine Yansımasının Endüstriyel Sosyal Hizmet Açısından Analizi” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Fabrikada istihdam edilen bireylerin uzun çalışma saatleri, yoğun iş tempoları, sağlıksız çalışma koşulları ile verdikleri mental ve fiziki mücadelenin doğurduğu stres yükünün ailelerine yansımasını ve aile içi ilişkilerini inceleyerek çoklu dezavantajlılıkla mücadelede endüstriyel sosyal hizmet modeli önerisi sunmayı amaçladığını belirtti.

Ömer UYANIK, çalışmayı planladığı “Rehber Öğretmen ve Sınıf Rehber Öğretmenlerin Okul Sosyal Hizmeti Açısından Görüş ve Yeterliklerinin İncelenmesi ve Değerlendirme” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Amacının da adı geçen meslek elemanlarının okullarda ortaya çıkan şiddet, yoksulluk, ihmal, zorbalık, gelecek kaygısı, madde bağımlılığı gibi pek çok alanda problemlere ne derece çözümler sunduğu, okul sosyal hizmetine yönelik algıları ve düşüncelerinin neler olduğu okullarda sosyal hizmet uygulamalarının nasıl uygulandığı, uygulanan hizmetlerin sonuçlarını ortaya koymak olduğunu belirtti.

Kübra Zeynep ÇAKOĞLU, çalışmayı planladığı “Sosyal Destek Hizmetinden Faydalanan ve Faydalanmayan 8-13 Yaş Grubundaki Çocukların Yaşam Doyumlarının Karşılaştırmalı Analizi: Biga Örneği” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Öncelikle içinde bulunduğu ekonomik yoksunluk sebebiyle korunmaya muhtaç duruma düşmesinin önlenmesi amacıyla 8-13 yaş grubundaki çocuklardan SED hizmeti modelinden faydalanmış ve faydalanmakta olanlar ile hiç faydalanmamış olanların çocukluk dönemi yaşam doyumları arasında karşılaştırma yapmayı hedeflediğini belirtti. Zira amacının SED hizmeti modelinde varsa iyileştirilmeye ve geliştirilmeye ihtiyaç duyulan hususları tespit etmek ve önerilerde bulunmak olduğunu bildirdi.

Şükran EĞDEMİR, artan madde kullanımı gerekçesiyle ergen bireylerin madde bağımlılığı algısı ile buna yönelik olarak bilgi düzeylerinin ölçülmesi sonrasında ergen bireylerde konuya ilişkin algı ile bilgi düzeylerinin örtüşüp örtüşmediğini ortaya koymak amacı ile yürütmeyi planladığı “Ergen Bireylerin Madde Bağımlılığına Dair Bilgi Durumlarının Ölçülmesi: Yalova İli Örneği” başlıklı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi.

Son olarak Sercan KUŞCU, meslek elemanlarının yaptıkları işten aldıkları doyum düzeyi ile kendilerini iyi hissetme düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla çalışmayı planladığı “Meslek Elemanlarının Mesleki Doyumları İle Psikolojik Sağlamlık Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi.

Katılımcıların katkı veren önerileri ve başarı dilekleriyle seminer sunumları tamamlandı.


Fotoğraflar