Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021

Gösterim: 397

“Seminer Sunumları-2021” etkinliklerinin altıncısı gerçekleştirildi

Sosyal hizmet ana bilim dalı tarafından planlanan “Seminer Sunumları-2021” çevrimiçi akademik etkinliklerin altıncısı 29 Mayıs 2021 günü gerçekleştirildi.

Esra SELİMBEYOĞLU, çalışmayı planladığı “Madde Bağımlılarında EMDR Terapisinin Öz Yeterliliğin Geliştirilmesine ve Nüks Önlemeye Etkisi” başlıklı uygulamalı deneysel araştırma yöntemi ve EMDR Terapisi uygulamasına dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Amacının özellikle Türkiye’de madde bağımlılığı tedavisinde, madde bağımlılığında özyeterliliği arttırma, aşermeyi azaltma ve nüksü önlemede EMDR Terapisinin etkililiğini araştırmak olduğunu belirtti.

Yavuz Selim KAYMAKCI, çalışmayı planladığı “Çocuk Refahı Alanında Çalışan Meslek Elemanlarının Merhamet Yorgunluğunun İncelenmesi: Sosyal Hizmet Merkezlerine Yönelik Bir Uygulama” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Amacının çocuk refahı alanında çalışan meslek elemanlarının merhamet yorgunluğunu incelemek, böylece dezavantajlı kesimlere hizmet veren bu alanda merhamet yorgunluğu kavramını incelenmek, kavram ile ilgili mikro, makro, mezzo boyutta farkındalık oluşturulmak olduğunu belirtti.

Tevfik TILFARLIGİL de çalışmayı planladığı “Sosyal Hizmetin Toplumdaki Farkındalığı ve Algılanma Biçimi: Gaziantep Örneği” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Çalışmanın, toplumun üyelerinin sosyal hizmet meslek ve disiplini konusundaki farkındalığının ölçülmesi, toplumun farklı kesimlerinin mesleğe ilişkin bilgi düzeylerine ve tutumlarına ilişkin bir çerçeve çizilebilmesi amacını taşıdığını bildirdi.

Son olarak Gülnur SAYAR da çalışma yaşamında yer alan kadının iş-aile yaşamı dengesini kurma noktasında yaşadığı problemleri tespit etmek amacıyla araştırmayı planladığı “Tekstil Sektöründe Çalışan Kadınların Çalışma Koşullarının Aile Yaşamına Etkileri: Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Bir Değerlendirme” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi.

Katılımcıların katkı veren önerileri ve başarı dilekleriyle seminer sunumları tamamlandı.


Fotoğraflar