Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2021

Gösterim: 446

“Seminer Sunumları-2021” etkinlikleri bugün gerçekleştirilen sunumlarla sona erdi

Sosyal hizmet ana bilim dalı tarafından planlanan “Seminer Sunumları-2021” çevrimiçi akademik etkinlikleri, bugün -11 Haziran 2021- gerçekleştirilen seminer ile sona erdi. Yüksek lisans öğrencilerinin çalışmayı planladıkları tez önerilerine ilişkin sunumlarına sosyal hizmet bölümü öğretim elemanları, yüksek lisans öğrencileri ve lisans öğrencileri katıldı.

Muhammet Erhak Uysal, çalışmayı planladığı “Ekolojik Denge ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Sosyal Hizmet Bakış Açısı İle Yaklaşım” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Çalışmada amacının, toplumun ve canlı yaşamının tamamını ilgilendiren ekolojik denge problemine ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına sosyal çalışma perspektifi ile yaklaşarak; sosyal çalışmanın makro düzeyde yapacağı çalışmaların ve sosyal çalışmacının üstleneceği aktivist rolünün toplumun ekolojik denge sorunları hakkında bilinçlendirilebileceğini göstermek, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının sosyal çalışma ile benzerliklerinin varlığını ortaya çıkarmak ve kalkınma amaçlarının makro sosyal çalışma ile gerçekleşebileceğini göstermek olduğunu belirtti.

Hande Karagöz, çalışmayı planladığı “Devlet Hastanelerinde Çalışan Sosyal Çalışmacıların Çatışma Yönetimi Algılarının Değerlendirilmesi: İzmir Örneği” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde gerek yapılan işin ehemmiyeti gerekse hizmet edilen insanların yoğunlukta ve devamlı sirkülasyon halinde bulunması nedeniyle çatışma yaşanmasının kaçınılmazlığından hareketle; çalışmanın amacının çatışmaların odağında yer alabildikleri gibi kimi zaman da çatışmaların çözümünde aktif olarak rol alan devlet hastanelerinde çalışan sosyal çalışmacıların çatışma yönetimi algılarının değerlendirilmesini amaçladığını belirtti.

Sümeyye Nur Evlice de çalışmayı planladığı “Ebeveynlerin Çocuğa Yönelik Şiddete Duyarlık Düzeyi ile Ebeveyn Tutumu İlişkisi” başlıklı nicel araştırmaya dayalı tezinin konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Çalışmanın okul öncesi çocuğa sahip ebeveynlerin şiddete duyarlılık düzeyi ve ebeveyn tutumu ilişkisinin incelenmesi amacını taşıdığını belirtti.

Katılımcıların katkı veren önerileri ve başarı dileklerinden sonra; bölüm başkanımızın seminer sunumlarıyla kazanımlara dair hedeflenen ve ulaşılan sonuçlara ilişkin değerlendirmeleriyle 2021 yılı seminer sunumları tamamlandı.


Fotoğraflar