Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022

Gösterim: 227

Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Recep YILDIZ, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Aile Vakfı “Dijital Çağda Aile” ana temalı 1. Uluslararası Aile Sempozyumu’na katıldı

Bölüm Başkanımız ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Recep YILDIZ, 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Aile Vakfı “Dijital Çağda Aile” ana temalı 1. Uluslararası Aile Sempozyumu’na katıldı. Protokol konuşmalarından sonra, aile politikaları, göç ve aile, medya ve aile, cinsiyet tartışmaları ve aile, din ve aile başlıklı oturumlarda Türkiye, ABD, Kanada, Endonezya, Mısır ve Azerbaycan’dan alanında uzman akademisyenler bildirilerini sundular.

 

Sempozyum’da Recep Yıldız, “Bir Araştırma Projesinin Söyledikleri” başlıklı sunumunda, 2021 yılı Nisan-Aralık ayları arasında Prof. Dr. Ergün Yıldırım ile ortak yürüttükleri ve İstanbul Aile Vakfı tarafından desteklenen projede elde ettikleri verileri paylaştı. GENAR şirketi tarafından Türkiye genelinde 26 ilde 18 yaş ve üzeri, her dini yaşantıdan, her meslekten, her siyasi kimlikten, kendini farklı siyasi partide tanımlayanlardan vs. toplam 2.200 katılımcı ile görüşülerek uygulanan anket aracılığıyla; cinsiyetin ve eşcinsellik tartışmalarının toplumsal algılarda nasıl karşılık bulduğunu tespit eden araştırma verileri ile aile ve gelecek nesi arasındaki ilişkiyi değerlendirdi.


Fotoğraflar