Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022

Gösterim: 152

Bölüm Başkanımız “Akademide Üç Kuşak II” Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu’na katıldı.

Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Recep Yıldız, 25.11.2022 günü saat 16.00’da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce düzenlenen “Akademide Üç Kuşak II Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu”na katıldı. Sempozyumda, Dumlupınar Üniversitesinde bulunmuş olan üç kuşağı dikkate alan ve Doç. Dr. Recep Yıldız, Prof. Dr. Musa ŞAHİN (Yalova Üniversitesi), Arş. Gör. Yusuf ŞAHİN (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi) tarafından hazırlanan “Taşrada Sosyoloji Yapmanın İmkanı” başlıklı bildiri sunuldu.

Bildiride Dumlupınar Üniversitesinin ilk kuruluş yıllarında bir ekol olmaktan çok, sosyoloji alanında oluşmuş ekoller üzerinden eğitim verdiği; lisans ve yüksek lisans eğitiminin teori, uygulama (saha araştırmaları) ve metodoloji olmak üzere üç alanda yapılandırıldığı bildirildi.

İlk kuruluş yıllarında Dumlupınar Üniversitesinde görev almış ve sonra başka üniversitelere geçmiş öğretim elemanları, o dönem öğrenci iken şimdi öğretim elemanı olan ve şu an halen öğrenciliğine devam eden Dumlupınar Üniversitesi mensuplarının kapanış konuşmalarıyla sempozyum sona erdi.


Fotoğraflar