Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020

Gösterim: 736

Bandırma Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Recep Yıldız, Ülke TV’de Yayınlanan “Aslında Ne Oldu?” Programına Konuk Oldu.

Doç. Dr. Recep Yıldız, 11 Mayıs Pazartesi günü saat 22:00’de Ülke TV’de Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ ün hazırlayıp sunduğu “Aslında Ne oldu?” canlı yayın programına konuk oldu. Programının bu haftaki konukları Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yıldırım, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vehbi Baysan, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin ve bölüm başkanımız Doç. Dr. Recep Yıldız oldu. Programda Koronavirüs salgını, Koronavirüs ile mücadele ve normalleşme süreci masaya yatırıldı.

Ülke TV stüdyosunda gerçekleştirilen programa online katılan bölüm başkanımız Doç. Dr. Recep Yıldız, Prof. Dr. Ergün Yıldırım (Marmara Üniversitesi) ve Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlileri Ökkaş Arı ve Muhittin Evren birlikte koronavirüs ile ortaya çıkan salgının etkisiyle hareket eden epidemik toplumu tanımak, tepkilerini görmek ve virüs-toplum etkileşimini analiz etmek için gerçekleştirdikleri anket verilerini değerlendirdi. Yeni Koronavirüs Hastalığının pik yaptığı 15 Nisan-1 Mayıs 2020 tarihleri arasında, Türkiye genelinde ve her meslekten, yaştan, meslekten, siyasi görüşten.. 1254 bireye ulaşılan anket sonuçlarında ortaya çıkan hijyen kurallarına riayet, salgınla mücadelede devlete, kurumlarına, insanlara güven, dini inancın pandemi sürecinde etkisi, STK’ların yardımlaşmadaki konumları ile ilgili bilgiler aktardı. Televizyon programının videosuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Fotoğraflar