Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020

Bandırma Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Recep Yıldız, TV Yalova’da Yayınlanan “Mesut Ay ile Ramazan Sohbetleri” Programına Konuk Oldu.

Doç. Dr. Recep Yıldız, 8 Mayıs Cuma günü saat 21:45’te TV Yalova’da Mesut Ay’ın hazırlayıp sunduğu “Mesut Ay ile Ramazan Sohbetleri” canlı yayın programına konuk oldu. TV Yalova stüdyosunda gerçekleştirilen programda bölüm başkanımız, tarihimizde engelli anlayışının dayanakları ve uygulama örnekleri hakkında bilgiler paylaştı. İslam kültüründe ve tarihimizde engelli anlayışının dayanakları, engellilere yönelik mecaz kullanımlar, engelli olmanın sebepleri, engellilerin manevi kazanımları ve engellilerle sosyal ilişkilerin nasıl olduğu ilk bölümde ele alınan konu başlıklarıydı. İkinci bölümde de Doç. Dr. Recep Yıldız Bimarhaneler ve Darülaceze örneğinde Selçuklu ve Osmanlı’da engellilere yönelik uygulamalar ile tarihsel süreçte batı toplumu ile tarihimizdeki uygulamalar arasındaki farkları değerlendirdi. Televizyon programının videosuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. İyi seyirler dileriz.