Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2023

18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü Kutlandı.

18 Aralık 1963 tarihinde Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık İdaresi Yüksekokulu ile yolculuğuna başlayan Sağlık Yönetimi eğitimi ülkemizde 60 yıllık bir geçmişe sahiptir. 2013 yılından itibaren her yıl 18 Aralık “Sağlık İdarecileri Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Yönetim Topluluğumuzca Öğrenci Yaşam Merkezi Gri Salonda konferans düzenlendi. Programda alanın duayen hocalarından Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar SUR konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. İsmail BOZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin ESECELİ katılım gösterdi. Ayrıca Özel Royal Hastanesinden Yönetim Kurulu Eş Başkanı Uzm. Dr. Gürsel KURT ve İnsan Kaynakları Direktörü Elçin KURT, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinden İstatistik Birim Sorumlusu Ertan KARSAN, Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden Kalite Yönetim Sorumlusu Beyza YILMAZ ve Personel Birim Sorumlusu Ayşe MARAŞLI programa katılım sağladı. Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması başladı. Ardından üniversitemiz tanıtım filmi izlenerek Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan ABA tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından Prof. Dr. Haydar SUR ‘Sağlık Yöneticiliğinin Tarihçesi’ başlıklı sunumu gerçekleştirildi. Sunumunda Sağlık Yönetimi Bölümünün ilk açıldığı tarihten itibaren bugüne kadar olan süreçteki gelişimi ve sağlık yönetiminin önemine değindi. Konuşmaları sonrasında Prof. Dr. Haydar SUR hocaya Rektörümüz Prof. Dr. İsmail BOZ tarafından plaket ve ödül takdimi gerçekleştirildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.