Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2024

Gösterim: 352

Bölüm Başkanı Mesajı

       Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında bulunan Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz ilk olarak 2018-2019 eğitim döneminde öğrenci alımına başlamıştır.

       Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün amacı, lisans programında öğrenim gören diyetisyenlik öğrencilerinin temel ve uygulamalı bilimler alanında güçlü bir altyapıya sahip olmasıdır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü lisans öğrencileri temel tıp bilimleri derslerinin yanı sıra beslenme ilkeleri, beslenme biyokimyası, besin mikrobiyolojisi, besin kimyası, toplum sağlığı, yetişkin hastalıklarda beslenme, çocuk hastalıklarında beslenme, toplu beslenme sistemleri gibi mesleki dersler ve bu doğrultuda sürdürülen uygulamalı eğitimler ile yetiştirilmektedir. Ayrıca mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak beslenme ve davranış bozuklukları, yaşlılıkta beslenme, sporcu beslenmesi, enteral ve parenteral beslenme gibi birçok alandan multidisipliner seçmeli ders seçeneği ile alanla ilgili derinlemesine bilgi kazanmaları sağlanmaktadır. Ayrıca üniversitenin diğer birimlerinin ders programlarında bulunan seçmeli dersler ile sağlık alanı ile ilgili geniş perspektiften eğitim almaları sağlanmaktadır. Bölümümüzde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yayınlanan Beslenme ve Diyetetik Çekirdek Eğitim Programını temel alarak oluşturulan eğitim içeriği ile alanında güçlü bir altyapıya sahip olmaları amaçlanmaktadır.

           Beslenme ve Diyetetik Bölümü eğitim ve öğretim kadrosu tam zamanlı 2 Profesör, 4 Doçent ve 3 Dr. Öğretim üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 4 Araştırma Görevlisinden oluşur. Doktora eğitimlerini saygın ulusal ve uluslararası üniversitelerde tamamlamış olan öğretim üyelerimiz gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında eğitim-öğretim ve Ar-Ge tecrübelerine sahiptirler. Ulusal ve uluslararası birçok akademik çalışmaya imza atan deneyimli ve yetkin öğretim üyeleri ile bölümümüzde çeşitlilik, yenilik, kalite, ülkemize ve insanlığa faydalı olma ilkeleri esas alınır. Bölümümüz, fakültemiz bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine beslenme ve diyetetik bilimlerini en güncel şekilde öğretip, beslenme ve diyetetik alan uygulamalarını idrak ettirip, bunları etkili bir biçimde kullanma yeteneğine sahip diyetisyenler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

                Lisans düzeyinde temel bilimler derslerini vermenin yanında, üniversitenin araştırma faaliyetlerine etkin bir şekilde katılmak da Beslenme ve Diyetetik Bölümü misyonunun önemli bir parçasıdır. Bölüm öğretim üyeleri yürüttükleri araştırma projeleri, saygın uluslararası dergilerde yayınladıkları bilimsel makaleler ve saygın konferanslarda sundukları bilimsel bildirilerle alanlarındaki bilimsel araştırmalarda öncü olma amacındadırlar. Bunun yanında, özellikle disiplinler arası projeler geliştirmek yoluyla üniversitenin diğer birimlerindeki öğretim üyeleri ile ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek bir başka amaçtır. 2021-2025 Strateji Planı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün vizyonu doğrultusundaki hedeflerine ulaşmak için oluşturulmuş bir yol haritasıdır. Bölümümüzün en önemli hedefi üniversitemizin başarısına katkıda bulunarak dünya sıralamasındaki yerini yükseltmektir.

 

                                                                            Prof. Dr. Uğur GÜNŞEN

                                                         Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı