Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2019

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ KAPSAMINDA ''ADÖLESANLARDA BESLENMENİN ÖNEMİ '' EĞİTİMİ VERİLDİ

Üniversitemizde Çocuk Üniversitesi kapsamında, 10 gün boyunca devam eden etklinlikte bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Uğur GÜNŞEN, Prof. Dr. Hüseyin ESECELİ, Dr. Öğr. Üyesi Kevser TARI SELÇUK; öğretim elemanı Araş. Gör. R. Mert ATAN'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklara teori olarak besin öğeleri, besin grupları, sağlık menü seçimi, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi anlatıldı. Beslenme İlkeleri Laboratuvarında gerçekleştirilen uygulama derslerinde ise çocuklar besin replikalarıyla sağlıklı beslenme menüleri oluşturdu ve biyoempedans cihazıyla vücut kompozisyonu ölçümleri gerçekleştirildi.