Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2022

BURSA KENT KONSEYİ SAĞLIK ÇALIŞMA GRUBU DİYABET OKULU

Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından ‘Diyabet erken dönemde fark edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır’ sloganıyla düzenlenen ‘Diyabet Okulu’nun 1. dönemi gerçekleştirildi. 10 farklı oturumda konusunda uzman doktorlar tarafından ‘Diyabet ile ilgili temel bilgiler’, ‘İnsülin direnci ve hastalıklarla ilişkisi’, ‘Diyabetin seyri, akut ve kronik dönemdeki sonuçlar ve komplikasyonlar’, ‘Diyabette beslenme’, ‘Diyabette yaşam tarzı değişiklikleri ve egzersiz’, ‘Diyabette psiko-sosyal sorunlar’, ‘Diyabetik ayak ve bakımı’, ‘İnsülin çeşitleri ve insülin tedavisi’, ‘Tip 1 diyabetteki takip ve tedavi özellikleri’ ve ‘Diyabet tedavisinde cerrahi yöntemler’ konu başlıklarıyla katılımcılara bilgiler verildi.

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Uğur GÜNŞEN ise 'Diyabette Beslenme, Diyabette Yaşam Tarzı Değişiklikleri ve Egzersiz' konuları hakkında değerli bilgilerini katılımcılara aktarmıştır. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkıları olan değerli hocalarımıza teşekkür ederiz. Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili görseller ekte yer almaktadır.