Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1816

Üniversitemiz Gençlik Festivali Muhteşem Bir Final İle Sona Erdi

11 Mayıs Perşembe günü büyük bir coşku ile başlayarak, üç gün boyunca aralıksız devam eden üniversitemiz Gençlik Festivali sona erdi.

İlk gün DJ Umut Öğüt eşliğinde start veren festival üç gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Festivalin ilk gününde Türkiye Ralli Şampiyonu Orhan Avcı ve 6 kez Türkiye ve Doğu Avrupa Şampiyonu olan Yağız Avcı tarafından ralli gösterisi sergilendi. Nefeslerin tutulduğu gösteri öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Festivalin birinci gününde ayrıca halk oyunları gösterisi sergilenerek, gösterinin ardından etkinlik alanında bulunan tüm öğrenciler topluca halay çekti. Ayrıca festivalde öğrenci toplulukları da stant açtı. Stant açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tüm standları tek tek gezerek yerinde incelemelerde bulundu. Üniversitemiz öğrencileri tarafından çekilen fotoğrafların de sergilendiği festivalde Türk Kızılayı kan bağışı kampanyası başlattı. Festivalin ilk akşamında ilk olarak Dj Umut Öğüt ve Gökçe Kırgız sahne aldı. Ardından sahne alan isim ise grup Kolpa oldu. Saat 21:30’da başlayan ve büyük bir ilgiyle takip edilen konser 23:30’a kadar devam etti.

Öğrencilerin gönüllerince eğlendiği festivalin ikinci gününde de etkinlikler hız kesmeden sürdü. Festivalin ikinci gününde, sosyal medya buluşması kapsamında sosyal medya fenomeni Barbaros Dikmen öğrenciler ile buluştu. Ardından “Dil, Kültür ve Edebiyat” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak hocaların hocası sıfatıyla anılan Prof. Dr. Birol Emil katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans sonunda bilgi yarışması düzenlenerek dereceye girenlere ve tüm katılımcılara hediyeler verildi.

İkinci günün akşamında ise öğrenci dans topluluğu gösterileri ve Deta grubu sahne aldı. Ardından sahne alan isim ise Gökçe oldu. Öğrencilerin gönüllerince eğlendiği konser ve diğer etkinlikler gece saat 23:30'a kadar devam etti.

Festivalin son gününde heyecan ve eğlence zirve yaptı. Beyaz Radyo’dan Dj Umut Öğüt sahne alarak canlı radyo yayınıyla keyifli anlar yaşattı.

Dj Umut Öğüt'ün performansı sonrasında Vale grubu sahne aldı. Üniversitemiz akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Çağrı ESENER'in de iki şarkıyla eşlik ettiği Vale grubuna öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Festival kapsamında düzenlenen Rektörlük Kupası maçları sonucunda, dereceye giren takımlar için madalya töreni düzenlenerek dereceye giren takımlara ve sporculara ödülleri verildi. Final maçında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi futbol takımı Gönen Meslek Yüksekokulu futbol takımı karşısında 3-2 galip gelerek kupanın sahibi oldu.

Vale grubu konseri sonrasında ise gecenin heyecanla beklenen grubu Zakkum sahne alarak öğrencilerimiz ile buluştu. Gece 23:30’a kadar Zakkum konserinde öğrencilerimiz gönüllerince eğlendilar. Üç gün boyunca kültür,sanat,sosyal ve sportif aktiviteler ile çok sayıda etkinliğe ve konsere ev sahipliği yapan Gençlik Festivali başarılı bir final ile son buldu.