Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1111

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı:

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs 1919’da, İstanbul’dan Bandırma vapuru ile hareket ederek 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmış ve mili mücadelenin fitilini ateşlemiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreçte bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen başlatılan bu milli mücadele ateşi, milletimizin birlik ve beraberliğinden güç alarak işgal kuvvetleri karşısında tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanına dönüşmüştür.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu anlamlı günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençlere armağan etmesi son derece anlamlıdır. Cumhuriyetimizin emanetçileri gençlerimizdir. İnanıyorum ki güzel ülkemiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin özverili çalışmaları ile daha başarılı yarınlara kavuşacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü⁠⁠⁠⁠