Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018

Gösterim: 2540

Fakültemiz Sağlıklı Yönetim Topluluğu Tarafından “Sağlıklı Yönetim Sağlıklı Gelecek” Konulu Panel Düzenlendi

Fakültemiz Sağlıklı Yönetim Topluluğu tarafından “Sağlıklı Yönetim Sağlıklı Gelecek” konulu panel düzenlendi. 18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü’nde düzenlenen panele, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız, Prof. Dr. Suat Uğur ile Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap Altuntaş ile Doç. Dr. Diler Aydın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen’in yanı sıra akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Fakültemiz Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Aba yaparken, panelistleri ise Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz, Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Muzaffer Şenveli ve Özel Bandırma Royal Hastanesi Genel Müdürü İsmet Karakaya oldu.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin moderatörü Fakültemiz Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Aba, ilk sözü Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz’a verdi. Ilgaz, meslek hayatıyla ilgili küçük yaşlarda belirlemiş olduğu hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için nasıl bir çalışma sergilediğini, Bandırma Sağlık İlçe Müdürlüğüne atanma sürecini ve sonrasında bir kamu idarecisi olarak yaşadığı tecrübeleri dinleyicilerle paylaştı.

Panelin ikinci konuşmacısı ise Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Muzaffer Şenveli oldu. Şenveli sözlerine, öğrencilik hayatı ve kamu sektöründe göreve başlaması hakkında bilgi paylaşımında bulunarak başladı. Konuşmasının devamında Şenveli, aldığı görevleri ve görev yaptığı yerleri kısaca belirttikten sonra, memleketi olan Bandırma’ya dönüşünü, ilk idarecilik deneyimlerini, karşılaştığı zorlukları, hatalarını ve bu hatalardan almış olduğu dersler ile yaşamış olduğu gelişim sürecini samimi bir şekilde dinleyicilere aktardı. Bandırma Devlet Hastanesi’nin başarılı Başhekimi Uz. Dr. Muzaffer Şenveli, bölgemizin merhum kanaat önderlerinden olan Ali Öztaylan’ın, kendisinin gelişim ve olgunlaşma sürecine olumlu etkisi ile kitap okumaya, öğrenmeye ve sosyal çevreyle iletişiminin gelişmesindeki rolüne dikkat çekti. Vermiş olduğu örnekler üzerinden, özellikle öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Şenveli, iş hayatında ilkeli durmanın ve etik değerlerin önemini belirterek, önemli olanın insanın kendisine olan saygısı olduğunu “belki işinizi kaybedersiniz ama değerinizi kaybetmezsiniz” sözleriyle aktararak konuşmasını tamamladı.

Panelde son sözü alan Özel Bandırma Royal Hastanesi Genel Müdürü İsmet Karakaya ise özel sektördeki yöneticilik deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı. Ayrıca öğrencilerin akademik hayatlarında edindikleri teorik bilgilerin yanı sıra iş hayatına atılmadan önce staj dönemi geçirmelerinin gelişimleri açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti ve bu bağlamda üniversite-özel sektör iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Özel sektörde yöneticiliğin avantajlarını ve dezavantajlarını da öğrencilerimizle paylaşan Karakaya, Özel Bandırma Royal Hastanesi olarak üniversitemizle her anlamda iş birliği içerisinde olmaktan mutluluk duyacağını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

“Sağlıklı Yönetim Sağlıklı Gelecek” konulu panel, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmacılara plaket takdim etmesiyle son buldu.


Fotoğraflar