Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2022

Gösterim: 499

Kalite Çalışmalarına Dair Çeşitli Gündemlerin Yer Aldığı İdari Yöneticiler Toplantısı Gerçekleştirildi

Koordinatörlüğümüz, üniversitemizin idari birimleri olan Genel Sekreterlik, daire başkanlıkları ve koordinatörlüklere yönelik olarak kalite süreçleri gündemi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Celalettin Yanık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Kalite Koordinatör Yardımcıları Öğr. Gör. Emrullah Tekin ve Öğr. Gör. İsmail Arı, üniversitemizin tüm daire başkanları ve koordinatörleri katılım gösterdi. Dokümantasyon hazırlama ve kullanma konusunda tecrübelerinden faydalanmak adına toplantıya Denizcilik Fakültesi akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Ömür Kızılgöl, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Akdamar ve Arş. Gör. Utku Cem Karabulut da davet edildi.

Toplantıda ilk olarak üniversitemizin arşiv sistemi konusu görüşüldü. Arşiv sisteminin nasıl kurulması gerektiği, fiziki olanakları ve standartları ile alakalı olarak fikir alışverişleri gerçekleştirildi.

Toplantıda dokümantasyon ve standardizasyon konusu ise bir diğer gündem maddesi olarak ele alındı. Konuyla ilgili olarak görüşlerini ifade eden Prof. Dr. Celalettin Yanık, dokümantasyon standardının sağlanmasının üniversitemizin kalite faaliyetleri açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Stratejik Plan çalışmaları kapsamında hazırlıkların değerlendirilmesi ve her idari birimin paydaşı olan Kalite Koordinatörlüğü’nden beklentilerinin dile getirildiği gündem konusunda ise birimlerimiz stratejik plan hazırlık süreçleri hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Dokümantasyonların oluşturulması sürecinde stratejik plan içeriğinin öneminin sıklıkla vurgulandığı oturum, karşılıklı soru -cevaplar ve fikir alışverişlerinin ardından son buldu.

Dokümantasyon Çalışma Grubu’nun oluşturulması olarak belirlenen son gündem maddesinde ise idari birimlerden bir personelin, oluşturulacak olan bu çalışma grubunda yer alması gerektiği ifade edildi. İsimlerin belirlenmesinin ardından toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi. 


Fotoğraflar