Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2023

Gösterim: 218

Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU’nun da Yer Aldığı Ekip TÜBİTAK, BİGG Programı Kapsamında Mükemmeliyet Mührü Almaya Hak Kazandı

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” Programı ile, genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam etmektedir. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında bugüne kadar 2140 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirmiştir.
BİGG 2023 yılı 1. Çağrısına da 2885 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. 1453 girişimci adayın programın 1. aşamasını geçmesi uygun bulundu. 2. aşama değerlendirmesinde, akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan jüriler ile yapılan değerlendirmeler sonucu 153 girişimcinin projesi onaylanarak 2023 yılı 1. Çağrısı kapsamında “Mükemmeliyet Mührü” verilmesi uygun bulundu.
BİGG 2023 yılı 1. Çağrısı ile “Spor Atlarının İdmanında Kullanılan Ekipmanların (Pessoa) Yazılım ve Donanım Entegrasyonu İle Bilgisayar Destekli Antrenman Modellenmesi” projesi ile Kastamonu Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Ayhan ŞANLI, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Bahadır Kaan UTLU, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Tansu BİRİNCİ, Öğrenci Serap HERKİLOĞLU ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU “Mükemmeliyet Mührü” almaya hak kazanmış olup, 1 Ocak 2024 tarihinde projeye başlayacaklardır.

Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU başta olmak üzere ekipte yer alan tüm araştırmacıları tebrik ederiz.

https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari/icerik-1512-girisimcilik-destek-programi-bigg

https://bigg.tubitak.gov.tr/tr