Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022

Gösterim: 519

Üniversitemizde Bandırma Fizyoterapi Sempozyumu Gerçekleşti

Üniversitemiz bünyesinde Sempozyum Onursal Başkanı ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR’in destekleriyle bölümümüz tarafından 13 Mayıs 2022 Cuma günü Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda Bandırma Fizyoterapi Sempozyumu gerçekleşti.

Sempozyuma Sempozyum Eş Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Oktay ERAY, Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Nureddin CENGİZ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. İbrahim TÜMEN, Sempozyum Eş Başkanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Ebru KAYA MUTLU, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Gökhan ABA, Biruni Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi ve Fenerbahçe Üniversitesi’nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanının önde gelen öğretim elemanları, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Beslenme ve Diyetetik Bölümleri’nden öğretim elemanları katılım sağladı. Farklı şehirlerden birçok katılımcıya ev sahipliği yapılan sempozyumda 6 oturum başkanı ve 12 konuşmacı bilimsel programda yer aldı.

Sempozyum, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından üniversitemizin tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra, Sempozyum Başkanları Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Oktay ERAY’ın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Ebru KAYA MUTLU’nun açılış konuşmaları ile devam etti. Nörolojik Rehabilitasyon, Ortopedik Rehabilitasyon ve Tip II Diyabette Multidisipliner Yaklaşım olmak üzere 3 farklı oturumun gerçekleştirildiği sempozyumda Biruni Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi ve Fenerbahçe Üniversitesi’nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanının önde gelen öğretim elemanları ve üniversitemizin Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Beslenme ve Diyetetik Bölümleri’nden öğretim elemanları bilimsel içerik yönünden zengin konuşmalarını yaptılar. Her oturumun sonunda soru-cevap bölümünden sonra oturum başkanlarına ve konuşmacılara plaketleri ve teşekkür belgeleri verildi ve fotoğraf çekimi yapıldı. Sempozyuma sponsor olarak destek veren BTL, ELSA, Bandırma Fizyoterapi ve Orgamin kurumlarına da teşekkür belgeleri verildi. Sempozyum Eş Başkanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Ebru KAYA MUTLU’nun kapanış konuşmalarında belirttiği üzere sempozyumun ilk olduğu ancak son olmayacağı vurgusu ile sempozyum sonlandırıldı.

Üniversitemizde ilki gerçekleştirilen sempozyumun organize edilmesinde destek veren Sempozyum Onursal Başkanı ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR’e, Sempozyum Eş Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Oktay ERAY’a, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, Kurumsal İletişim bünyesindeki koordinatörlüğe, akademik ve idari personele, katkı veren tüm öğretim elemanlarına, yüz yüze katılım sağlayan 245 katılımcıya ve YouTube sayfasından takip eden yaklaşık 700 izleyiciye teşekkürlerimizi sunarız.