Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2021

Gösterim: 436

"Seminer Sunumları-2021" etkinlikleri başladı

Sosyal hizmet ana bilim dalı tarafından planlanan “Seminer Sunumları-2021” çevrimiçi akademik etkinliklerin ilki 30 Nisan 2021 günü gerçekleştirildi. Yüksek lisans öğrencilerinin çalışmakta oldukları ya da hazırladıkları tez önerilerine ilişkin sunumlarına sosyal hizmet bölümü öğretim elemanları, yüksek lisans öğrencileri ve lisans öğrencileri katıldı.

Yüksek lisans öğrencisi Ayşen GÜNDÜZ, Doç. Dr. Recep YILDIZ danışmanlığında yürütmekte olduğu “Toplumsal Bellek ve Gündelik Hayatta Evlenmeme ve Evlenememenin Sosyal Hizmet Açısından Analizi” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Tezin amacının da toplumsal bir sorun olan boşanmanın yerini günümüz dünyasında evlenmeme ve/veya evlenememe sorunsalının almaya başladığını bilimsel verilerle ortaya koymak olduğunu belirtti.

Yüksek lisans öğrencisi Eda Ezgi AYDIN da Dr. Öğretim Üyesi Zeynep ACA danışmanlığında yürütmekte olduğu “Covıd-19 Pandemisinin Ergen İntiharları Üzerindeki Etkisi ve Sosyal Çalışma Müdahalelerinin İntiharı Azaltmadaki Rolü” başlıklı nitel araştırmaya dayalı tez çalışmasının konusu, problemi, yöntemi, önemi hakkında bilgiler verdi. Covid-19 pandemisinden doğrudan ya da dolaylı yoldan etkilenen ergenlerin, yaşadıkları sosyal, fiziksel, ruhsal ve ekonomik değişimlerin intihar davranışı geliştirmeleri üzerine etkisini ortaya koymayı amaçlayan araştırmada; uygun sosyal çalışma müdahalelerinin etkin uygulanmasına sosyal politikaların geliştirilebilmesi için bilimsel öneriler sunulacağını bildirdi. Katılımcıların katkı veren önerileri ve başarı dilekleriyle ilk seminer sunumu tamamlandı.


Fotoğraflar