Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022

İleri Dönüşüm Projesi

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi olarak kabul edilen “dijital eşitsizlik” sorunun çözümüne yerel bir katkıda bulunmak hem de kullanılmayan elektronik ürünlerin geri kazandırılması ile çevrenin korunmasına katkı sunmak için “İleri Dönüşüm” projesi Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Arzu Bulut liderliğinde başlatılmıştır. Özellikle yaşadığımız Covid-19 pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilmesi ile öğrencilerin bilgisayara olan ihtiyaçları artmıştır. Pandemi ile daha belirgin hale gelen bu ihtiyacın giderilmesine katkıda bulunmak ve farkındalık geliştirmek amacıyla yürütülen proje ile ihtiyacı olan okullara bilgisayar sınıfı kurulması hedeflenmektedir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) iş birliğiyle yürütülen “İleri Dönüşüm” projesinde kullanılmayan elektronik ürünler alınmakta, karşılığında ihtiyacı olan okullara bilgisayar sınıfları kurulmaktadır.