Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2023

Gösterim: 119

Sosyal Hizmet Topluluğumuzun Düzenlediği Sosyal Hizmet ve Girişimcilik Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Öğrencilerimize özel sektördeki iş imkanlarını tanıma ve mesleki hayata hazırlanma amacıyla düzenlenen “Sosyal Hizmet ve Girişimcilik” toplantısı, bölüm başkanımız Doç. Dr. Recep Yıldız’ın konuşmasıyla açıldı. Konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Fatih Şahin, Akın Davut Koyuncu ve Hüseyin Arabasüren, sosyal çalışmacı adayı olan öğrencilerimizin kariyerleri için değerli bilgiler sunarlarken, etkinliğimiz ana teması özel sektördeki iş fırsatları ve girişimcilik noktalarına odaklandı.

Prof. Dr. Fatih Şahin, mezuniyet sonrası sosyal hizmet alanında kariyer yapma konusunda bilgiler verdi. Aynı zamanda, özel sektördeki farklı alanların mezun öğrenciler için önemli birer iş imkânı olabileceğini vurguladı. Hüseyin Arabasüren girişimciliğin sosyal hizmet mezunları için sunabileceği imkanlar ile bu alandaki fırsatları değerlendirmenin stratejilerini anlattı. Akın Davut Koyuncu, yeni sosyal çalışmacıların iş dünyasına katılma sürecinde dikkat etmeleri gereken noktaları paylaşarak, sosyal hizmet alanındaki birikimin özel sektörde nasıl değerlendirilebileceğini açıkladı.

Toplantıya katılan sosyal hizmet bölümü mezunu ve alanda profesyonel girişimcilerden olan Mehmet Gümüş, Ayhan Tatay ve İbrahim Şahbikan da sosyal hizmet disiplininin mesleki önemini ve sahadaki karşılığını tartıştılar.

Öğrenciler için özel sektörde başarılı bir kariyer yapma yolunda kılavuzluk ederken gençlerin sosyal hizmet becerilerini özel sektörde nasıl kullanabilecekleri konusunda önemli bilgiler sağlayan toplantı, özel sektör ve girişimciliğe ilişkin soru-cevap bölümüyle tamamlandı.