Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2023

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Adem Bölükbaşı Filipinler’de Düzenlenen Uluslararası Kongreye Katıldı

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Adem Bölükbaşı, “Türkiye’de Ön Yargının Doğası: Tanımlar (Stereotipler), Vakalar, Kültürlerarası İletişimi Etkileyen Çok Boyutlu Tipolojiler” adlı TÜBİTAK projesi kapsamında, proje yürütücüsü ve Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Şan’la birlikte, De La Salle University tarafından 10-12 Ağustos 2023 tarihlerinde Filipinler’de düzenlenen The DLSU International Social Sciences Conference 2023 adlı uluslararası kongreye katıldı. Kongreye “Perceptions Regarding Marriage Preferences and Family Relationships as a Dimension of Intercultural Interaction in Turkey” ve “Repercussions of Stereotypes Regarding Arab Identity on Reactions to Refugees in Turkey” adlı 2 bildiriyle katılan Bölükbaşı ve Şan, Kongre Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede en iyi bildiri ödülünü almaya hak kazandılar. Bu kapsamda tam metin bildiri olarak sundukları çalışmaları Scopus’ta (Q-1) taranan Asia Pacific Social Sciences Review(APSSR)’de yayımlanmaya ve para ödülüne layık görüldü. Kongrede ayrıca De La Salle University ve kongreye katılan diğer üniversitelerin yetkilileriyle yapılabilecek ikili iş birlikleri hakkında görüşüldü.