Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018

Gösterim: 2004

Üniversitemizde “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır” Konferansı Düzenlendi


Üniversitemizde 12 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Hemşirelik Bölümü tarafından Uluslararası Hemşireler Birliği (International Council of Nursing)’nin 2018 teması olan “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır” konulu konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serap ALTUNTAŞ gerçekleştirdi. Konferansa katılan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği A.B.D Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur TÜREYEN, “Sağlık Bir İnsan Hakkıdır” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Türeyen, konuşmasında bütüncül çerçevede bakım veren hemşirelerin, sağlığın bir insan hakkı olduğunu savunmada ve yerine getirmede çok önemli bir yeri olduğunu, sağlık hakkının her yerde, her zaman, herkesi kapsayan doğal bir hak olmasının hemşirelerin güçlü ve bilgili olmasıyla etkin bir şekilde sağlanabileceğinin önemine değindi.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Diler AYDIN ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serap ALTUNTAŞ’ın, konferansa katılan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği A.B.D Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur TÜREYEN’e plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.