Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2023

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı YDYO Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavları Takvimi

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

MUAFİYET ve SEVİYE BELİRLEME SINAVLARI TAKVİMİ

Sınav Adı

Sınav Tarihi / Saati / Yeri

Amacı ve Başvuru Şekli

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı (I)

Tarih: 26 Eylül 2023 - Salı

Saat: 10:00 (1.oturum)

14:00 (2.oturum)

Sınav Yeri: BANÜ - YDYO Binası

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Mütercim Tercümanlık, Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce), Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İngilizce), İktisat (İngilizce) ve İşletme (İngilizce) Bölümlerine kayıt yaptırmış öğrencilerden hazırlık sınıfı programından muaf olmak isteyen öğrenciler ile, 2022-2023 ve 2021-2022 Eğitim Öğretim yıllarında aynı programlara kayıt yaptırmış ve henüz hazırlık sınıfından muaf olamamış öğrencilerden muaf olmak isteyenleri belirlemek.

Başvurular Yüksekokulumuzun web sitesinde online olarak yapılacaktır. Başvuru linki ayrıca duyurulacaktır.

İsteğe Bağlı ve Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı

Seviye Tespit Sınavı

Tarih: 27 Eylül 2023 - Çarşamba

Saat: 10:00 (Zorunlu Hazırlık)

Saat: 13:00 (İsteğe Bağlı Hazırlık)

Sınav Yeri: BANÜ Merkez Yerleşke

(Detaylı sınav yerleri daha sonra duyurulacaktır.)

İsteğe bağlı ve Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfına kayıt olmak için başvuran öğrencilerin İngilizce seviyelerini ölçerek onların seviyelerine uygun şubeye yerleşmelerini sağlamak.

Hazırlık okuyacak tüm öğrencilerin girmesi zorunludur.

Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı

Tarih: 04 Ekim 2023 - Çarşamba

Saat: 11:00 (Meslek Yüksekokulları için)

Saat: 15:00 (Fakülteler için)

Sınav Yeri: Her öğrenci kendi Fakültesi veya Meslek Yüksekokulundaki dersliklerde sınava girecektir.

Tüm bölüm ve programların ders planlarında yer alan ve 1. Sınıfta verilen Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olacak öğrencileri belirlemektir. Sınavdan 60 ve üzeri alan öğrenciler bu dersleri almayacaklardır.

BU SINAVA YALNIZCA 2023-2024 YILINDA KAYIT OLAN (ZORUNLU VEYA İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK OKUMAKTA OLAN ÖĞRENCİLER HARİÇ), ÖNLİSANS veya LİSANS PROGRAMLARINDA 1.SINIFTA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLER GİREBİLİR.

Muafiyet sınavına girmek isteyen öğrenciler başvurularını kayıtlı oldukları lisans veya ön lisans programlarının web sitelerinde yer alan online başvuru linkinden yapabilirler.

Erasmus+ Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı

Tarih: 12 Ekim 2023 - Perşembe

Saat: 17:00

Sınav Yeri: BANÜ Merkez Yerleşke

Erasmus+ Programı kapsamında yurt dışında eğitim almak için başvuran Üniversitemiz öğrencilerine, İngilizce seviyelerini tespit etmek için yapılır. Başvuru için lisans öğrencilerinin en az 2.20/4.00, lisansüstü öğrencilerinin ise en az 2.50/4.00 ağırlıklı genel not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı (II)

Tarih: 17 Ocak 2024 - Çarşamba

Saat: 10:00

Sınav Yeri: BANÜ - YDYO Binası

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Mütercim Tercümanlık, Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce), Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İngilizce), İktisat (İngilizce) ve İşletme (İngilizce) kayıt yaptırmış öğrencilerden hazırlık sınıfı programından muaf olmak isteyen öğrenciler ile, 2022-2023  Eğitim-Öğretim yıllarında aynı programlara kayıt yaptırmış ve henüz hazırlık sınıfından muaf olamamış öğrencilerden muaf olmak isteyenleri belirlemek.

Başvurular Yüksekokulumuzun web sitesinde online olarak yapılacaktır. Başvuru linki ayrıca duyurulacaktır.

2023 girişli yeni kayıt olan öğrencilerimize yönelik olarak yapılacak olan Zorunlu Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavına ait başvuru linki aşağıdadır: