Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2024

Gösterim: 48

Bölüm Başkanımızın Mesajı;

Sevgili Öğrencilerimiz,  

Dünyamızın içinde bulunduğu koşullarda yaşanan  çevresel, ekonomik, teknolojik vb. alanda yaşanan değişimler  sonucu artan ve  çeşitlenen   sağlık sorunları   birey, aile ve toplumların sağlık  hizmetlerine olan gereksinimlerini de   her geçen gün artırmaktadır. Bu gereksinimlerin karşılanmasında  sağlık sisteminin vazgeçilmez bir  parçası olan hemşirelik mesleği de  özerk olarak yaşamın her evresinde hasta veya sağlıklı bireylerin her ortamda sağlığın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesi, hastalığın önlenmesi, hasta ve engelli bireylerin bakımından sorumlu olarak  sağlıklı veya hasta bireyin olduğu her yerde  faaliyet göstermektedir.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle yaşlı nüfusun ve kronik hastalıkların artması, yaşam süresinin uzaması,  salgın hastalıkların ve afetlerin  yaşanması vb. etkenler   sağlık hizmetlerinde  hemşirelik bakımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

         Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi   Hemşirelik Bölümü olarak   değişimin daha da hızlandığı ve rekabetin giderek arttığı bir dünyada  ülkemizin sağlık  hizmetlerinde   sürekli değişen sağlık gereksinimlerini karşılayabilecek nitelikte hemşireler yetiştirmek  önceliğimizdir. Bunun için üniversitemizin ve bölümümüzün vizyonu doğrultusunda   tüm öğrencilerimizin bireysel, mesleki ve sosyal gelişimini sağlamada  genç, dinamik, deneyimli, güçlü ve profesyonel akademisyenlerimizle   birlikte   kaliteli, etkili, güncel ve  rekabet edebilirliği yüksek bir eğitim-öğretim sunmak  için çalışmaktayız.

       Bölümümüzün tüm akademisyenleri ile birlikte öncelikle mesleğimizi sonra da üniversitemizi, fakültemizi ve bölümümüzü tercih ettiğiniz  için  sizlere çok teşekkür ediyor ve  her zaman yanınızda olduğumuzu belirterek başarılı bir eğitim-öğretim yaşantısı diliyorum.

Prof. Dr. Serap ALTUNTAŞ