Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2023

Gösterim: 125

Deneyimli Zihinlere Yenilenme Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademik personelinin katkılarıyla ve Rektörümüzün destekleriyle hazırlanan "Deneyimli Zihinlere Yenilenme Programı", Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız, Sayın Prof. Dr. Hüseyin ESECELİ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU’nun açılış konuşmaları ile 16 Ekim 2023 Pazartesi günü başladı.

Program Akışında, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü Sosyal Hizmet Bölümü, 17 Ekim 2023 Salı günü Hemşirelik Bölümü, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 19 Ekim 2023 Perşembe günü Yazılım Mühendisliği Bölümü ve 20 Ekim 2023 Cuma günü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü yer aldı. 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüzün 20 Ekim 2023 Cuma günü yapılan programında, öğretim elemanlarımız tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak aşağıdaki konularda bilgilendirmeler yapıldı. 

  • Yaş almak bedenimizde neleri değiştirir?
  • Unutkanlığa karşı egzersiz ile nasıl mücadele ederiz?
  • Doğru duruşu öğrenelim
  • Düşmeleri önlemede hangi egzersizleri yapalım?
  • İdrar kaçırmayı nasıl önleyebilirim? İdrar kaçırmada nefes de etkili mi? 

Ardından bölüm laboratuvarlarımızda katılımcılarımızın fiziksel uygunluk değerlendirmeleri yapıldı ve katılımcılarımıza egzersiz önerilerinde bulunuldu. 
Deneyimli Zihinlere Yenilenme Programı kapanışında, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hüseyin ESECELİ ve Dekan Yardımcımız ve Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ebru KAYA MUTLU kapanış konuşmalarını yaptılar. Ardından katılımcılarımıza hem çiçek hem de katılım belgesi verildi. Tüm katılımcılarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.