Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2022

Üniversitemiz Öğrencileri Tarafından Gönüllülük Çalışmaları Dersi Kapsamında Etkinlik Düzenlendi

Bandırma Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz tarafından “Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında Bandırma Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde bölgemiz insanına yönelik ücretsiz olarak Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Koçluk ve Nefes Pratikleri etkinliği düzenlendi.
Bandırma Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Bilal Ezilmez’ in açılış konuşmasıyla başlayan programda, bu alanda yetkili eğitmen  olan Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Pınar Akpınar tarafından konuyla ilgili sunum yapılarak nefes almanın teknik tarafı sunum esnasında uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Benzer bir çalışma olan ve stres azaltma yoluyla sağlık üzerinde olumlu etkilerinin bilimsel olarak kanıtlandığı BBM  Nefes Pratikleri (breath-body-mind) üzerine Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-SEM) bünyesinde online bir eğitim programı açılacaktır.